070 216 00 61
7 dagen in de week, 24 uur per dag

Uitvaart

Het is fijn als naasten zelf een actieve rol kunnen spelen bij de uitvaart van hun dierbare. Zíj weten welke sfeer de uitvaart mag hebben, welke muziek mag klinken, welke symbolen passend zijn en welke bijzondere verhalen over de overledene verteld mogen worden. Actief afscheid nemen geeft vaak voldoening en troost. Modern of klassiek, uitbundig of bescheiden, in kleine kring of met iedereen die maar aanwezig wil zijn. Het team van Uitvaart à la carte wil graag meedenken en invulling geven aan persoonlijke wensen. Ook als het om specifieke wensen gaat, zullen wij altijd zoeken naar mogelijkheden. Eigenlijk kan alles geregeld worden, overdag of ’s avonds en iedere dag van de week.

Onze kracht ligt in het luisteren naar mensen, een creatieve insteek en het vermogen om emoties om te zetten in tekst. Wij helpen graag bij het schrijven van teksten en speeches of kunnen dit van u overnemen.

Expats

Ook expats kunnen tijdens hun verblijf in Nederland geconfronteerd worden met overlijden van een gezinslid of een dierbare in hun omgeving. In dat geval kunnen de medewerkers van uitvaart à la carte de nabestaanden in de Engelse en Duitse taal adviseren.

Persoonlijke uitvaartofferte

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een gedetailleerde en persoonlijke uitvaartofferte. Dat kan uiteraard ook als het overlijden nog niet aanstaande is. Wij komen vrijblijvend en kosteloos bij u thuis voor een gesprek. Zo krijgt u niet alleen duidelijkheid over de mogelijkheden en financiën, maar krijgt u ook inzicht in uw wensen en creëert u de rust om op uw manier afscheid te nemen.

Begrafenis

Vaak kiezen mensen voor een begrafenis, omdat er voor nabestaanden een plek komt waar zij naar toe kunnen gaan om hun dierbare te gedenken. Een rustgevende plek om herinneringen op te halen van vroeger of om misschien zelfs nog even ‘contact te hebben’ met degene die er niet meer is.

Het is wettelijk vastgelegd dat een graf voor een termijn van minimaal 10 jaar met rust gelaten moet worden. Dit wordt ook wel grafrust genoemd. Het staat echter los van de keuze van het soort graf. Op de meeste begraafplaatsen kunt u kiezen uit algemene graven of particuliere graven.

Crematie

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een crematie. Vrijwel alle crematoria hebben goede voorzieningen om een afscheidsplechtigheid te houden maar natuurlijk kan het afscheid ook worden geregeld op een locatie naar keuze. Na de plechtigheid zal de kist dan naar het crematorium worden gebracht.

De familie kan mee en mag aanwezig zijn bij het invoeren van de kist. Het daadwerkelijk cremeren gebeurt meestal direct na de plechtigheid. Het is wettelijk bepaald dat de as een maand in de algemene nis van het crematorium moet blijven. Na deze ‘maand van bezinning' wordt de as 'vrijgegeven' en zijn er vele mogelijkheden voor de bestemming.

Ter beschikking stellen van de wetenschap

Wanneer u uw lichaam ter beschikking wilt stellen is het belangrijk dat u dit bespreekt met uw dierbaren. Voor uw dierbaren die na uw dood achterblijven heeft het namelijk wel een aantal consequenties. Vooral het feit dat er geen begrafenis of crematie plaatsvindt kan moeilijk zijn.

Verder is het zo dat nabestaanden weinig tijd zullen hebben om afscheid te nemen. Door het onderwerp bespreekbaar te maken voorkomt u dat uw geliefden hiermee worden overvallen na uw overlijden.

Kosten

Er zijn heel veel opties en keuzes om tot een passend afscheid te komen. Wij begrijpen als geen ander dat dit ook overdonderend kan zijn en maken u graag wegwijs. Door onze ervaring zijn wij in staat om aan te voelen welke mogelijkheden bij u passen waardoor de juiste keuzes gemaakt kunnen worden.

Uitvaart à la carte hanteert een vast bedrag voor het verzorgen en regelen van het afscheid en alle facetten die daarbij komen kijken. Nadat alle wensen zijn doorgesproken, maken wij een kostenbegroting voor u. Wij bieden volledige transparantie. Zo krijgen de nabestaanden inzage in de facturen en communiceren we open en eerlijk over de gemaakte kosten.

Uitvaart à la carte kan de uitvaart altijd verzorgen, zonder en met uitvaartverzekering. Vraagt u vrijblijvend een gesprek aan voor een offerte op maat.
Contact